duminică, 20 februarie 2011

Eroul


     Am urmărit azi timp de aproape 5 ore o confruntare istorică, între Ion Oncescu, multiplu Campion mondial la skandenberg la ambele mâini, și o armată de 500 de români care s-au înscris în confruntare, cu excepția câtorva ˝vedete˝ autohtone. Este a 3-a confruntare organizată de sport.ro în colaborare cu sportiv. La prima s-a luptat cu 100 și la a 2-a cu 300.

     Este prima dată când urmăresc confruntarea și ce am văzut azi m-a frapat. Am văzut un om liniștit, calm parcă nevinovat și inconștient de performanța pe care urma s-o facă.
     A pus 520 de oameni jos în 4 ore și 30 de minute, adică un om la 30 secunde teoretic (pentru că practic au fost adversari la care a durat 5 sec cu tot cu pregătire), așa ca și când m-aș duce eu la magazinul de la colț să-mi cumpăr țigări, discutând cu aproape fiecare mulțumindu-le pentru că au venit, jovial, fără urlete animalice de bucurie, cu un respect deosebit pentru fiecare adversar din cei 500. În schimb din partea unor adversari a primit sfidare pentru că ei au crezut ca fac skandenberg în fața blocului cu ˝tovarășii˝ fără reguli. Tot felul de ˝campioni pe sate˝ care au venit cu gândul la cei 1000 de EURO puși în joc și la faimă.
     Bineînțeles că în această poveste trebuie să fie și lucruri care să ne fac țara de rușine. Perversul de pe Târgu Ocna, Sorin Țiganul sau cum îl mai știți care în încercarea lui disperată de a face reclamă unei chestii care era trecută pe tricoul lui, a urlat și a făcut ca toți dracii și împreună cu Fachirul (oricine ar fi el) au încercat să-l pună pe Ion, amândoi în același timp. Adică încerci să contești performanța unui om căruia nu-i ajungi nici la degetul mic doar pentru niște bani. Oncescu (33 ani), un băiat plin de respect a zâmbit și i-a pus pe amândoi cu mâna stângă.
     Ar trebui în țara noastră promovați și oamenii ca Ion Oncescu mult mai mult, să dăm tinerilor exemple pozitive în loc de Prinți, Drogați și alte specii. Să spunem că se pot face și lucruri bune mergând la sală și poți învăța și altceva nu numai bătaie și dopaj. Nu știu dacă au fost prezenți reprezentanți Guinness Book dar sunt convins că este un record mondial.
     Respect Oncescu.

Pace

2 comentarii:

  1. oncescu ii face pe multi romani si nu numai la skandenberg, ci la politete, modestie, prezenta scenica. arata care sunt sursele reale ale puterii
    bine punctat, zodrac

    RăspundețiȘtergere
  2. Inteligenta, trup și suflet = Oncescu

    RăspundețiȘtergere