joi, 24 februarie 2011

România şi Eroii

   Am urmărit în această seară știrile în paralel ProTv/Antena1. Mare greşeală am făcut. Am văzut o știre despre Ioana Tufaru, fiica Andei Călugăreanu care e o Mare Eroină pentru că a câștigat lupta cu kilogramele în plus. A slăbit 100 kg într-un an datorită unei intervenții chirurgicale numită gastric sleeve, prin care i s-a îndepărtat 80% din stomac. Conform reportajului a mai suferit o intervenție chirurgicală pentru îndepartarea pielii în exces.
   Acum intervine nesimțirea din mine. Tot respectul pentru că a slăbit pentru că știu cât de greu e să pierzi așa multe kilograme, dar din păcate trebuie să afirm ceva: Doamna Tufaru: Nu are nici un merit pentru faptul că a slăbit. Puctual:

  • a apărut la TV pentru faptul că este fiica Andei Călugăreanu și pentru că MĂRuță nu avea la momentul respectiv nici un alt subiect vandabil
  • A fost văzută în timpul emisiunii de doamna Florina Dascalu de la Fundația pentru Tratamentul Obezității care, nu vreau să știu de ce s-a decis s-o ajute.
  • Intervenția chirurgicală a fost făcută de domnul ductor Rubin Munteanu, pentru că evident nu se putea opera singură (poate dacă o făcea era mai justificat să fie numită Eroină)
  • După intervenția chirurgicală nu a mai fost nevoie de nici un efort pentru a slăbi pentru că slăbești natural datorită operației pentru că efectiv nu mai poți mânca decât foarte puțin. (știu din proprie experiență)
  • Intervenția chirurgicală costă 2850EURO (cu factură și chitanță, nu este vorba de mită, ci despre ustensilele necesare operației) plus banii cheltuiți pe medicamentele post-operatorii necesare. Doamna Tufaru nu a achitat nici un leu / Euro.
  • Bănuiesc, pentru că nu am de unde să știu sigur că și operația de azi i-a fost sponsorizată
  • Și cireașa de pe tort este faptul că mai apare și în prezentări de modă și primește diplome de eroină pentru EFORTUL pe care l-a făcut.
   Și-acum vin eu cu întrebarea: de ce este ea eroină? Pentru că a făcut ceva ce au făcut alte câteva mii de români care suferă de aceeași boală? Pentru că nu a plătit nici un leu pentru operație? 
   Erou este eventual MĂRuță pentru că a adus în atenția publicului un om cu probleme, dar nici el nu prea e, pentru că mai sunt foarte mulți altii în situația ei și nu a mai apărut nici unul după ea. Sunt de acord ca nu-i poți duce pe toți, dar atunci nu adu pe cineva care-i văr cu mătușa nașului care este frate cu socrul vedetei. Adu un necunoscut că faci audiență și cu el (exemplu Stelian Jurcă, sponsorizat de Antena 1)
   Eroină este doamna Florina Dascălu care intervenit în cazul doamnei Tufaru.
   Eroi sunt medicii care efectuează intervențiile chirurgicale, în cazul acesta D-l.dr.Rubin Munteanu.
   Dar din păcate în această țară ești erou dacă te duci și plângi la TV. 
   Pentru mine eroi sunt cei care cu un venit mai jos de limita subzistenței se luptă să adune bani să achite astfel de operații, care la 200 kg se chinuie să crească porci și iau bani împrumut și pun leu lângă leu să adune 2850 E, care își vând mașinile să facă bani de operație, tinerii căsătoriți care își cheltuiesc toți banii de la nuntă să-și facă operația vitală pentru unul dintre ei, pentru că este o operație vitală nu un moft, pentru că ești după 786 de diete și încercări cu care n-ai reușit nimic. Ai ajuns în situația în care nu te mai lasă creierul să ții nici o dietă, în care sunt narcomanii când li se iau drogurile și alcoolicii când li se ia băutura.
   Aceștia sunt eroii. Aceștia care niciodată n-o să apară la TV să-ți spună cât de greu le este lor, n-o să se plângă ci doar o să lupte pentru că în călătoria pe care o facem totul este luptă.
   Nu vreau să mă înțeleagă nimeni greșit. Nu am nimic cu faptul că a fost ajutată să slăbească și alții au plătit. Vreau să spună doar că nu este eroină. Este un om normal care a vut norocul să fie cineva.
   Noi suntem nimeni și venim de nicăieri.

2 comentarii:

  1. sunt perfect in asentimentul tau, sfidarea si nesimtirea merg mana in mana, nu te poti da mare cu meritele altora, in fata unui popor care isi ingroapa copiii pentru ca nu au bani suficienti de-o operatie.
    s-a gasit ea desteapta sa se laude ca si-a facut operatie estetica la stomac...
    dar cum zici, nu ei sunt problema. de vina sunt cei care-i dau pe post...

    RăspundețiȘtergere
  2. Oamenii care plâng cot la cot cu ei și suferă, au salarii de 15000 de euro pe minut și spun ˝hai să-i ajutăm de la inimă la inimă˝ ar trebui împușcați.

    RăspundețiȘtergere