joi, 7 aprilie 2011

O bătrânica din Georgia a lăsat 3 ţări fără internet

   Una dintre cele mai tari știri pe care am citit-o azi... Nu... Cea mai tare știre pe care am citit-o azi, a fost că o tanti în vârstă de 75 de ani din Georgia, riscă 3 ani de închisoare după ce a lăsat trei state fără internet. Femeia a tăiat fibra optică în timp ce săpa după cupru. Ciudat să sapi după cupru şi să dai de lumină. 
   S-a întâmplat în 28 martie în Ksani (Georgia) şi fibra aparţinea Railway Telecom, principalul provider de internet pentru Armenia, Azerbadjan şi Georgia. Știrea apare la BBC aici pune link-ul și la alte mari companii media, deci oarecum e credibilă dar de asemenea extrem de hilară. 
   Vă dați seama ce putere năucitoare avea bunica de a reușit sa taie izolația de cauciuc (credibil) a fibrei dar şi cea metalică groasă de 2-5 mm. Ar trebui ne temem de bunici că-s periculoase şi greu de satisfăcut.
   Dar ce provider de internet au cele 3 ţări, profesionist 100% fără gram de backup întreţinut de un SYSADMIN cu one digit IQ, Admir profesionalitatea companiei Railway Telecom care bănuiesc că are un singur server de gateway care ține internetul pentru cele 3 țări care este pus într-o priză care nici măcar nu e conectata la un UPS. Au și switch-uri de 5 porturi fără management alimentate cu POE neconvențional.      Profesionalismul angajaților și a managementului este uimitor.              
   Concluzia mea este că în anumite domenii stăm foarte bine față de marea majoritate a țărilor din lume și aici nu mă refer doar la cele de lumea a treia (cum sunt cele 3 în domeniul internetului) ci chiar față de marile puteri ale lumii în domeniu. Exemplu în ceea ce privește internetul îl aveți aiciunde puteti vedea cam care e viteza şi preţul plus că are limită de download şi upload mic, şi acesta e cam preţul mediu în Europa. 
   Suntem primii în multe domenii dar nu recunoaştem pentru că nu am mai avea de ce să ne plângem. 

Pace.

4 comentarii:

  1. intre tarile din lumea a III-a suntem primii.
    cand americanii aveau net noi abia aveam televizoare alb-negru cu lampi.
    nu suntem si nici nu vom fi niciodata primii, decat la prostie, hotie si palavrageala.
    nici macar nu incerca sa ma contrazici, pt ca ti-ai taia singur craca de sub picioare, avand in vedere ultimele tale articole, gen prahova tv

    RăspundețiȘtergere
  2. Prietene o sa te contrazic pentru ca am argumente. Minime exista peste tot, doar ca nu sunt facute publice la nivel modial. Suntem singurii care o facem. Crede-ma ca suntem in primele 10 tari din lume la viteza de internet. vezi aici: http://www.akamai.com/stateoftheinternet/ si aici: http://www.realitatea.net/romania-ocupa-locul-4-in-lume-la-viteza-conexiunilor-de-internet_695309.html . Chiar suntem printre primii si la internet si la coruptie. Ma repet acele articole sunt minime, pe care orice natiune are, si sincer de ce ar fi o problema articolul cu bunica palavragitoare? Pentru ca vorbeste despre sex?? Extraordinar!!! Toata lumea o face, nimeni nu recunoaste si daca cineva o recunoaste e scursura a societatii.

    RăspundețiȘtergere
  3. pt o coruptie dezvoltata e nevoie de o conexiune dezvoltata.

    RăspundețiȘtergere
  4. Nu poți sa furi fără internet. :) We are the best...

    RăspundețiȘtergere