joi, 11 august 2011

Părinți fără inspirație

sursa
   De mult am în cap tema aceasta și în sfârșit m-am hotărât să scriu despre ea. E despre vorba despre părinții care, parcă își bat joc de copiii lor când le pun numele, și nu vorbesc aici de numele tipice rromilor (Semafor, Olimpiada, Portocala, Miliardul, Lămâiță, ș.a.) și nici de prenumele care sună urât(Filon, Dolores, Nini, Dinel, Consuela, Crenguţa, Cameliu, Lucian, Razvana, ș.a.) și nu vorbesc nici de vedete care-și botează copiii în cele mai ciudate feluri (Kal – El (Nicolas Cage), Sage Moonblood (Silvester Stalone), Jermajesty (nepotului lui Michael Jackson), Kyd – (David Duchovny si Tea Leoni),Blue Angel(copilul unui membru al trupei U2),Prince Michael II (Michael Jackson), Maddox (Angelina Jolie si Brad Pitt), Apple (Gwyneth Paltrow) deși ar fi foarte mult de vorbit, ci vorbesc de numele și prenumele întreg care sună urât.

   Am avut mai multe locuri de muncă, în mai multe zone ale țării și am avut ocazia să aud tot felul de nume. Unul dintre primele nume ciudate a fost la o colegă pe care o chema: Crăciun Cireșica Licuța. Cum să te cheme așa??? Ce părinți trebuie să ai să te cheme așa??? Adică numele e compromis din prima prin prisma numelui de familie, Crăciun, lângă care trebuie să fi grijă ce pui că poate să sune ciudat în combinație. De exemplu dacă îi pui prenumele fericit, e bună de cadou. Dar hai să zicem că trecem peste numele de familie și dăm de primul prenume, Cireșica. Vă dați seama ce mult le plăceau cireșele părinților ei. Să zicem cireșica, acceptabil, dar Licuța?? Cum Licuța??? De unde Licuța??? De unde vine/derivă??? Mi-aș bate părinți tare rău.

   Al doilea nume despre care vreau să vă spun este un coleg de la actualul loc de muncă pe care îl cheamă Igidu Leahu. Nici măcar nu pot să comentez și nici nu vreau să explic de ce toată lumea îi spune Edi.
   Ultimul nume despre care vreau să scriu este numele unui călugăr, care a venit la fostul loc de muncă să-și facă factură pentru  niște produse achiziționate pentreu mănăstire cred, dar s-a defectat imprimanta și bineînțeles în calitate de IT am fost acolo s-o repar și am făcut proba la prima factură. Îi cer buletinul și-mi zice: Faceți-o pe numele dumneavoastră. Îi explic că nu se poate și-mi dă buletinul. Numai eu știu cât de tare mi-am mușcat obrajii. Numele : Căcău Ioan. Am râs, dar după ce a plecat mi-a fost milă de el și mia părut rău că nu am făcut-o pe numele meu.
   În caz că aveți copii, gândiți-vă de 3 ori.

Pace
 

20 de comentarii:

  1. Haha, bietul Cacau, sunt convins ca abia te-ai abtinut sa razi :)) Am mai intalnit si eu cazuri, dar fiindca nu ma pot abtine asa usor ca tine sa izbucnesc in ras, am preferat sa spal putina :))

    RăspundețiȘtergere
  2. Blue Angel ?? Cum fir-ar, pana si U2 dau nume maneliste ? Dar asta e grotesc.

    Prima oara cand am ajuns in Ardeal am nimerit peste nume gen Codruta si Crenguta. Atunci mi se pareau penibile. Acum mi-au devenit dragi fiindca reprezinta Ardealul. Dar tot nu mi-ar placea sa ma cheme asa. :)

    Dar ai nimerit un punct sensibil personal cu postarea asta. Te las pe tine sa iti dai seama de ce multi ani mi-am spus michelle si nu suportam sa mi se spuna Mihaela, ceva imi spune ca ai sa dibuiesti motivul. :) (n-are legatura cu numele de familie)

    RăspundețiȘtergere
  3. :)) haha:)) Ce-mi place numele meu :D

    RăspundețiȘtergere
  4. Super tare :))) Sincer cred ca ar trebui sa se gandeasca de 5 ori inainte sa aleaga numele...

    RăspundețiȘtergere
  5. da...sunt de acord cu tine...e greu cu bietii copii...pana la maturitate cand pot schimba ceva-daca vor-au multe de tras...

    aveam niste vecini in copilarie....familia Macelaru...pe fiul lor il chema...Decebal...:)
    nu prea i-a fost usor micutului Decebal care era departe de a fi un dur :)

    RăspundețiȘtergere
  6. Şi eu am avut mai demult o astfel de experienţă: mă roagă cineva să mă întâlnesc cu un amic de-al lui, să-l ajut într-o problemă. Îmi zice numele - Brăduţ, vorbesc cu Brăduţ la telefon ca să stabilim detaliile, merg la locul întâlnirii şi... mi se prezintă Brăduţ: un zdrahon de aproape 2,20, la care mă uitam ca la hotelul Intercontinental. Fără să vreau, am izbucnit în râs, tipu' s-a ofuscat şi... dus a fost!

    RăspundețiȘtergere
  7. Eu ce sa mai zic...cu Cleopatra...sotul CaZar, cumnatul Antonio si cumnata ...idem numele meu. Sa mai zica cineva ca n-am fost predestinati.

    RăspundețiȘtergere
  8. @teonegura - din păcate există unele momente în care trebuie să te abții.

    RăspundețiȘtergere
  9. @Mihaela - sunt convins că are legătură cu desenul animat renumit într-o anume vreme.

    RăspundețiȘtergere
  10. @pandhora - cat de neinspirati părinți, nu-i de-ajuns că îl chema Măcelarul, i-au zis și Decebal.

    RăspundețiȘtergere
  11. @C.L.M. - Când vezi nume de genul acesta te bucuri tare.

    RăspundețiȘtergere
  12. @Max Peter - :))))), te-așteptai să vezi unul mic și suav. Și eu mai am un coleg pe care-l cheamă Cristinel în buletin și e mândru de asta. Nu cred caș putea.

    RăspundețiȘtergere
  13. @Cleo - dar să știi că aici numele sunt frumoase, doar coincidența e fascinantă. Predestinați clar.

    RăspundețiȘtergere
  14. Da...am avut si eu de-a face cu tot felul de persoane cu nume ciudate....spre exemplu am un elev care e clasa a 10-a acum pe care il cheama Sadîc Armando Dragoș Nicușor....Ahhhh, mișto nu? Am si o colegă la învățătoare pe care o cheama Crăciun Ița! Iar Crăciun este numele după căsătorie...cred că l-a căutat pe sot in mod special dupa nume!!
    Numai bine!

    RăspundețiȘtergere
  15. @Alice Georgiana - slabă de tot inspirație la primul nume. Cât de tare îl urau părinții??
    Iar a doua este chiar o combinație mai bună decât Crăciun Fericit. Clar l-a căutat.

    RăspundețiȘtergere
  16. @Sophie - De asta avem 9 luni să ne pregătim, dar parcă nu învățăm din greșelile altora.

    RăspundețiȘtergere
  17. Zodrac, da, nemultumirea a fost legata si de banalitatea numelui meu, prea eram multe Mihaele in generatie, banuiesc ca din pricina acelui desen.
    Insa ma mira ca nu ti-ai dat seama de sonoritatea nasoala a prenumelui - taie-i prima litera si-ai sa ma intelegi. :)

    RăspundețiȘtergere