miercuri, 25 mai 2011

Relația mea cu băncile - Episodul 2 - BRD

 Cum vă povesteam am o relație de iubire veșnică cu ...(o dată și-o dată o să le spun pe nume) și vreau s-o împărtășesc cu voi.
   Relația mea contractuală cu BRD-GSG a început obligat de un angajator, unul dintre marii retaileri ai țării, care mi-a spus dacă vrei să-ți iei bani îți faci cont. Și mi-am făcut. Una peste alta aflu că datorită faptului că eram angajat la Magazin aveam o relație contractuală de invidiat cu ei. N-aveam comision la retragere, la verificare sold și aveam și serviciul de home bank gratuit. Foarte tare am zis eu către mine. Nu mă mai mut de la ăștia niciodată.

 După x luni muncite la firmă am scos creditul și m-am gândit eu să-mi fac o centură de siguranță (eu și Băsescu :) ) și mi-am făcut o descoperire în valoare de 6 salarii nete, adică undeva în jur de 7000 lei. La început responsabil ce luam luna aceasta, lăsam luna viitoare înapoi. După un timp în care ratele și benzina mă costau aproximativ 75 % din salar la acel moment, am început să mă bag în bani tot mai adânc. 100 lei luna asta, 300 luna viitoare și tot așa până n-a mai rămas nimic. M-am dus la bancă am întrebat cum pot rezolva problema, cam târziu dar totuși m-am dus, și mi-au spus c-o să-mi ia aprox 100 lei dobândă în fiecare lună. Am întrebat dacă n-o pot eșalona, s-o transform în credit și mi-a zis că nu că să las eu bani acolo când am. Cea mai grea chestie posibilă. Între timp mi s-a dublat salariul și 100 lei nu mai erau o problemă așa mare și nu m-am mai stresat.
   În septembrie 2010 am fost disponibilizat cu salarii compensatorii, șomaj, etc. M-am dus la ei și le-am spus că o să le pun dobânda în fiecare lună și tot o să fie bine. Mi-au intrat salariile compensatorii, 2 la număr, am scos vreo 1500 lei și am zis că scot restul după. După vreo 5-6 zile mă duc la bancomat să scot ceva bani și mai să fac infarct, fonduri indisponibile. Mă duc acasă, verific BRD-net și soldul meu era de -5200 lei. M-au luat căldurile, am făcut tensiune, cred, și-am început să dau telefoane, să fac scandal, partea proastă că era 8 dimineața și oricât de pornit eram pe ceartă ei nu erau la muncă.
   S-a făcut vreo 9 jumate - 10 și eram deja certat cu jumate call center-ul din București, ca să aflu că departamentul de resurse umane de la Magazin a trimis o hârtie spre BRD-GSG în care le-a spus că am fost disponibilizat (relație bună între ei că doar de unde discount-urile acelea) și ei s-au gândit să-mi ia banii și să ma facă dator. Eu, prost, întreb : Până când trebuie să plătesc banii?? la care vine răspunsul Ieri. Dacă ieri nu o să vi-i mai dau veac, m-am gândit cu voce tare eu, și-a început nimeni de la ghișeu să mă amenințe că dacă nu le dau banii în 30 de zile mă dau în judecată, și-mi iau și-mi fac.
   Din septembrie m-am mai dus pe la bancă în Decembrie. În tot timpul acesta m-au sunat m-au amenințat, le-am zis că n-am nimic și-o să-mi ia caii de la bicicletă, dar ei m-au amenințat c-o să-i ia la mama, la tata, la toată lumea de pe pământul acesta care e înrudit cu mine și cel mai important, au trimis hârtie la biroul de credit că n-o să mai iau credit NICIODATĂ.
   Cum vă spuneam prin 28 decembrie 2010, dacă mi-aduc bine aminte m-am dus la BRD și le-am cerut să-mi reeșaloneze datoria pe o perioadă că altfel n-am cum să o plătesc. Și ce credeți??? Mi-au aprobat un credit în valoare de 5200 lei pe o perioadă de 3 ani, eu neavând încă un loc de muncă, toate astea până în 30 decembrie când m-au sunat să mă duc să semnez actele. Am zis că nu pot că mă duc să sărbătoresc revelionul, doamna m-a amenințat din nou că să mă duc, că ... și am zis: Da, o să vin în 2-3 ianuarie. la revedere, și-am închis. Și m-am dus în 2, am semnat și gata.
   Concluzia mea: Să nu vă fie frică de ei pentru că interesul lor primar este să-și recupereze banii nu să vă ia nimic, în primul rând pentru că dacă n-ați girat nu vă pot lua mare lucru și-n al doilea rând că și dacă vă iau după x ani de tribunale nu au ce face cu ele. Așa că fiți răi, nu vă lăsați călcați în picioare de ei.

Pace

Urmează episodul 3: Surpriză.

3 comentarii:

  1. o bancile dragostea mea; ieri am verificat contu si am vazut ca imi pare o tranzactie de 2 ori asa ca m-am distrat si eu putin

    RăspundețiȘtergere
  2. @sophie - da ce obraznică ești, să-ți verifici contul. Obraznică, o să te pună în blacklist :))

    RăspundețiȘtergere