Pentru a scoate în evidență importanța zilei Google schimba desenul de început (doodle-ul) pentru a sărbători 160 de ani de la deschidere primei expoziții. Cel mai mare motor de cautare saluta inițiativa de atunci printr-un logo extrem de interesant. Dacă veti încerca sa va plimbați cu mausul pe pictograma veți descoperi o lupa care mareste fiecare parte din desen.
Și cum până la urmă există câte o parte tristă în fiecare zi pentru fiecare, pentru mine partea tristă a zilei de azi e că dacă Google nu schimba doodle-ul noi habar nu aveam ce însemnătate are ziua de azi, în afară de mici și bere. Mergeam ca-n fiecare an, mâncam și beam ca porcii si ne mulțumeam cu asta. Bine, în definititv 90% din populația țării asta o să facă. Eu vreau să mulțumesc Google că m-a făcut cu 5 minute mai deștept.
În plus de asta azi se mai comemorează 17 ani (1 Mai 1994 - Dacă matematica mea e corectă) de la moartea marelui pilot de formula 1, Ayrton Senna, decedat pe circuitul de la San Marino, după ce s-a izbit de parapet la 312 Km/h. Dumnezeu să-l odihnească. Informația o am de aici.
Și ca al treilea eveniment măreț al zilei, azi la Vatican va avea loc slujba de beatificare a Papei Ioan Paul al 2-lea, slujbă înfăptuită datorită faptului că la doua luni de la moartea Papei Ioan Paul al II-lea, o călugărita sustinea ca Suveranul Pontif a infaptuit un miracol, vindecand-o de Parkinson. A început un lung proces, iar minunea a fost confirmata după sase ani de Papa Benedict al XVI-lea, care il va beatifica duminica pe predecesorul sau. Dacă se confirma si un al doilea miracol, Papa Ioan Paul al II-lea va fi sanctificat, dar până acolo mai e cale lungă și azi ne bucurăm de slujba de beatificare.
Poate reușim să trecem de mici și bere fără toxiinfecții alimentare. Măcar anul acesta poate avem și alte activități. Poate. Dar cum la noi numai o dată e 1 Mai, la fel cum e doar o dată și ziua noastră, și ziua soției și ziua copiilor și ziua... etc. avem un motiv în plus să ne facem praf de beți. Poftă mare.
@Bianca Dobrescu - din păcate nu știm, ca popor, să mergem pe calea de mijloc. Ori la maxim, ori deloc. Când o să învățăm asta o să ne fie mai bine. Mult mai bine.
RăspundețiȘtergereori la maxim, ori deloc... imi place a asta. mare dreptate ai.
RăspundețiȘtergere@raul - Când o sa cunoaștem mediana o sa începem sa fim oameni.
RăspundețiȘtergere