marți, 31 mai 2011

Noroc sau știință

   Am citit azi că TVR a câștigat din publicitatea difuzată în timpul finalei Champions League, în jur de 50000€, ceea ce după părerea mea reprezintă foarte puțin față de potențialul real al competiției. Este adevărat și faptul că la TVR comentariul lasă mult de dorit, față de oricare alt post tv, poate că doar Național carbotv, dar ei nu mai trasmit forbal.
   Pe lângă comentariu promovarea evenimentelor lasă de dorit față de principalul concurent privat, ProTv.
Că veni vorba de ProTv, în perioada când ei transmiteau Champions League, audiența lor la cel mai slab meci transmis era mai mare decât audiența din semifinale a TVR-ului. Alt lucru care merită subliniat este faptul că, în perioada când ProTv transmitea Liga 1, audiențele ligii erau MULT mai mari decât cele de acum. De când au cumpărat drepturile pentru Europa League, au crescut audiența competiției.
   În concluzie despre orice competiție fie vorba, dacă e transmisă de ProTv are audiență mai mare decât celelalte, dar cireașa de pe tort a fost anul acesta la sfârșitul perioadei competiționale cu finala cupei, când cu 20 de minute înainte să se termine semifinala dintre Brașov și Steaua, finala era clar între Brașov și Dinamo, un meci interesant dar nici pe departe de așa anvergură ca un derbi între Dinamo și Steaua. Dar cum se ia în calcul rezultatul de la final, Steaua s-a calificat în finală, cu un gol marcat de Dică în extremis.
   Nu știu la ce zei media se roagă conducătorii postului din Pache Protopopescu, dar se roagă bine. Eu tot nu-mi dau seama dacă e noroc sau știință.

Pace.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu