luni, 11 aprilie 2011

Generația pro (stii)

   Conform studiului de aici, trei sferturi dintre elevi nu ar dori să aibă persoane de altă orientare sexuală  ca vecini și două treimi (peste 60%) resping persoanele bolnave de SIDA și rromii. În plus, peste o treime evită persoanele de altă etnie sau religie 42% în cazul musulmanilor, 35% în cazul maghiarilor și 34% în cazul evreilor. Fenomenul m-a frapat, dar de fapt reprezintă cultura pe care o dăm tinerilor, apropo de articolul de aici.
   În studiul de mai studiul de mai sus avem rezultatele muncii noastre. Avem tineri care-și urăsc semenii din cauza conceptelor întâlnite acasă, și nu din cauza guvernanților, a faptului ca avem drumuri cu gropi, ca n-avem autostrăzi și nicidecum din cauza foametei, a lipsurilor ci doar din cauza faptului ca părinții lor gândesc așa.
   Sun convins că 50% (sunt indulgent) din cei care au participat la studiu nu au habar ce reprezintă și cum se manifestă SIDA, nici măcar nu știu că SIDA nu omoară, nu știu care sunt mijloacele de transmitere dar se feresc de cei bolnavi ca de niște leproși. Sunt convins că nu știu ce presupune religia musulmană (că dacă ar ști băieții că li s-ar permite să aibă mai multe neveste și-ar schimba părerea), dar o resping, iar de unguri și evrei cred că sunt doar idei preconcepute luate tot de la părinți, pentru ca ei cel puțin cu evreii nu au avut tangențe.
   Din cauza lor SIDA a ajuns lepra mileniului 3, iar bolnavii sunt obligați să se apere așa, și chiar să fie lăsați să moară, de doctori care au depus Jurământul lui Hippocrate, cum declară într-un interviu acordat pentru Adevarul un bărbat care a ajuns la capătul răbdării. A mai declarat că nu mai vorbesc vecinii cu el, că nu poate merge în concediu pentru că are interzis la oricare dintre agențiile de turism și multe dintre pensiuni și hoteluri, că trebuie ssă-și creeze asociații secrete în care să se întâlnească cu cei sero-pozitivi. NU E NORMAL. Sunt oameni normali, cu o problemă mare datorită căreia trebuie să aibă extra-grijă de sănătatea lor.
   Cât despre musulmani, unguri și evrei e învățătura de acasă. Un prieten bun de-al meu are o vorbă: ”Ungurii bătuți, unguroaicele iubite!”, și zice că a învățat-o de la tatăl lui. Situația e așa la mine pentru că sunt mulți unguri, dar presupun că e la fel și în zonele în care predomină minorități musulmane sau evreesti, deși nu le cunoaștem obiceiurile sau obiceiurile specifice nici nu vrem să le cunoaștem, noi doar nu-i suportăm. |E mai simplu. Ca să-i înțelegi trebuie să îi asculți iar pentru asta tre să fii treaz, așa că alegem varianta simplă.

Pace 

4 comentarii:

  1. M-am nascut si am crescut printre rromi si as vrea sa ma duc intr-un loc unde n-a calcat si nu va calca neam de neamul lor. Mi-a ajuns tigania pentru zece vieti de acu' inainte. Nu este o idee inoculata de altii, este un sir lung de experiente neplacute cu ei, un sir care nu se mai termina.

    RăspundețiȘtergere
  2. @liviuberdila - acestea sunt cazuri diferite, dar crede-mă că majoritatea dintre cei care au răspuns sondajului de mai sus nici nu știu cum pute un țigan când transpiră.

    RăspundețiȘtergere