sâmbătă, 2 aprilie 2011

Parcul Memorial Constantin Stere Ploiești

   Am fost azi, împreună cu soția mea, în parcul de lângă Bucov (Parcul Memorial Constantin Stere Ploiești). De fapt direcția exactă a fost grădina zoologică Bucov, care din păcate este închisă pe termen nelimitat pentru verificarea adăposturilor animalelor. Verificarea se face pentru că acum 16 zile exact a evadat un jaguar din incintă.
  Să trecem la subiect, parcul este deosebit. La intrare e o parcare pentru cei care vin cu mașinile (Tariful este de 5 lei pe zi, adică foarte rezonabil), la stânga este aleea care duce la Grădina  zoologică (închisă pe termen nelimitat, până pe 15 aprilie conform paznicului de acolo), în față este Aleea Scriitorilor și la dreapta este aleea care duce spre zona de grătare și de jocuri. Zona de grătare este foarte frumos amenajată cu grătare făcute din cărămidă, sau altfel spus amenajate, cu mese lângă, din beton și din trunchiuri uriași de copaci. Din loc în loc, și prin asta vreau să spun foarte des, sunt părculețe pentru copii cu tobogane, balansoare, ciupercuțe și alte ˝utilități˝ pentru copii. În mijloc, șerpuit printre locurile de grătar și de joacă este lacul cu pește din câte se pare pentru că era plin de pescari. Se poate ajunge relativ ușor, adică vara cu autobuzul 40 din stația Hale centrale și primăvara, toamna și iarna din stația Obor cu orice Microbuz care merge spre satele de lângă Ploiești.
  Așadar un loc special și complect pentru toată familia. Un loc pe care mi-aș dori să-l văd la marginea fiecărui oraș. Arată puțin prea amenajat pentru mine pentru că sunt cortăr (plimbător cu cortul) de felul meu
și mi-ar plăcea să pot să pun cortul acolo și să fac foc în fața lui, dar în afară de asta Parcul este deosebit. Bravo Ploiești și Bravo România.

Pace
P.S. Aveți mai jos niște poze făcute de noi azi.

2 comentarii:

  1. ai dreptate, e deosebit parcul. mai trebuie sa creasca putina iarba si poate fi luat drept exemplu.

    RăspundețiȘtergere
  2. Mai pun o dată poze la vară. Mulțumit???

    RăspundețiȘtergere