sâmbătă, 9 aprilie 2011

Românii au talent

   ...sau cum facem din orice emisiune, una umanitara.
   Aseară a fost a treia semifinală din mult-urmăritul show Românii au talent. După ce am urmărit mai multe ediții ale acestei emisiuni, ajung la concluzia ca ne place să suferim și preferăm orice altceva în dauna culturii și a talentului.
   În această fază a emisiunii publicul votează favoriții (o să revin și la vot). Din voturi se cam deduce felul de public predominant. Se votează cazuri umanitare și câteva talente, promovate și repromovate de ProTv. Adică noi votăm ceea ce vor ei să votăm. Zic ca e destul de general publicul emisiunii deoarece cota de share a misiunii este de peste 50%, adică mai mult de 50 % din cei ce se uită la televizor în acel moment se uită pe ProTv. Nu vreau să contest prin acest post aptitudinile celor care participă dar contest talentul lor. După mine talentul este ceva cu care te naști, părerea mea. Câteva exemple:
   Rebeca Neacșu - O voce și un talent de excepție. Calificată în semifinală la baraj, între locul 3 și 4
   Marian Vasilescu - O voce care face părul de pe mână să stea ca soldații la defilarea președintelui. necalificat.
   Lorenzo Cristian Stancu - un magician cu mare viitor, și cu un număr de excepție. necalificat.
   Ioana Roxana Rotar - cu număr de contorsionism, de care rar mai apuci să vezi la numai 13 ani, necalificată.
   ... și lista concurenților calificați greu sau necalificați poate continua. Acum o să vă dau 2 exemple de concurenți votați pentru poveștile triste pe care le au în spate și prea puțin pentru talent.
   Adrian Țuțu - Un tânăr orfan, care cântă hip-hop, cu foarte mult talent de scris versuri și cântat, dar mă cam îndoiesc c-a fost votat pentru asta cunoscând ˝pasiunea˝ telespectatorilor români pentru hip-hop și cunoscând deasemenea satisfacția lor când dau de o dramă.
   Ștefan Florescu - Un băiat talentat în jongleriile cu mingea de fotbal. Până aici ok. În semifinală Andi Moisescu l-a întrebat de ce nu mai are bicicletă. Acesta a răspuns că a vândut-o să aibă bani pentru a ajunge la preselecție. Acum nu contest, din nou, talentul tânărului și nici pasiunea orbească a românilor pentru fotbal în detrimentul oricărei activități, dar dacă n-ar fi zis că și-a vândut bicicleta probabil nu ar fi fost pe primul loc. Părerea mea.

   Acum c-am terminat cu concurenții polivalenți, revin la organizatori, scriu revin pentru că am scris mai sus că o să revin la vot. Nu înțeleg de ce votul nu este transparent. Vin cei doi mirobolanți prezentatori și ne spun că x,y,z și q s-au calificat în finală, dar cu câte voturi și cum nu știm și n-o să știm niciodată. Poate că datorită faptului că sunt român și am impresia că toată lumea mă fură cred asta, sau poate doar pentru faptul că toți furăm, asta nu știu dar nu cred că votul este corect. Altfel de ce nu-l vedem. Părerea mea.

Pace

6 comentarii:

  1. Foarte bine ai observat acest lucru , aceeaşi senzaţie am am avut-o şi eu când Andi tot insista să îi spună cum a ajuns la concurs.
    Căt despre vot întotdeauna am zis şi am fost convins că este doar o modalitate de a face bani , pentru că niciodată la nici un concurs nu am ştiut dacă s-a votat corect sau nu , dacă ierarhia a hotărât-o publicul sau nu.

    RăspundețiȘtergere
  2. @sorin - din păcate noi votam ca oile și ne autosugestionam ce ne asculta, dar au făcut din toate emisiuni umanitare.

    RăspundețiȘtergere
  3. Ai dreptate, drama atrage foarte mult ... dar parerea mea e ca era ales oricum Stefan Florescu. Desi ma mir de preferintele publicului (presupunand ca e "pe bune" votul): aseara a fost preferat barmanul ... Au fost atatea voci frumoase si atatea trupe talentate; poate totusi votul e masluit si ideea e sa fie concurenti cu talente cat mai diverse, cum au zis intr-o emisiune ceidin juriu

    RăspundețiȘtergere
  4. @tetris - cum am zis și-aseară drama a fost pe primul loc. Dacă presupunem cum zici tu că votul a fost pe bune îți explic eu voturile barmanului. A ieșit celălalt (care semăna foarte bine cu el:)) din televizor și i-a dat băuturile :). Mninune!!! Nici magicienii n-au făcut așa ceva. Așa văd eu

    RăspundețiȘtergere
  5. "mana intinsa care nu spune o poveste nu primeste"(Gheorghe Dinica intrun film celebru)

    RăspundețiȘtergere