vineri, 25 februarie 2011

Ai carte, ai parte...

   Am privit în această seară o emisiune care face notă discordantă în media românească și anume Românii au talent. Am văzut oameni talentați și ciudați.
   Am văzut oameni  cărora le acorzi din principiu respectul, și anume profesorii, care răspund de educația copiilor noștri, dar arată o senilitate uimitoare. Nu știu cărui fapt se datorează senilitatea apărută din ceea ce se vede în tot mai multe cazuri. Poate învățatul excesiv, poate nervii distruși cu fel și fel de copii, poate frustrările adunate în timp datorită faptului că sunt plătiți prost (și aici nu vorbesc de profesorii universitari care au salarii nesimțite și care sunt la fel de senili, dar asta în altă postare) și elevii vin îmbrăcați în haine de mii de Euro sau poate datorită faptului că au fost așa mereu dar au reușit să păcălească sistemul de examene psihologice (am înțeles că asta se întâmplă destul de des).
   Aici aveți cel mai bun exemplu de oameni culți. O profesoară de limbi își însoțește fiul (27 ani), absolvent a două facultăți și student la a treia și șomer sa-și exemplifice talentul. Talentul lui îl puteți vedea în fimuleț, este aproximativ egal cu al unui copil de clasa a doua care a văzut 2 filme de când a învățat să citească și face o scenetă. Din păcate ProTv-ul a ales să taie din filmuleț momentul jenant pentru noi toți, mai puțin pentru doamna profesoară, în care ea își varsă frustrările, adunate datorită vieții mediocre pe care a dus-o și datorită faptului că fiul ei la 27 de ani este un eșec cu 2 diplome, asupra juriului și în special asupra lui Mihai Petre, căruia îi ia sucul din față și-i face un spectacol demn de toată mila. Una peste alta revine a doua zi, de data aceasta ca și concurentă, cu o scenetă pe care probabil nici ea nu a înțeles-o. Adevăratul motiv este acela de a se răzbuna (arma prostului) pe cei din juriu pentru că i-au respins băiatul (frustrare). Momentan video-ul cu a doua prestație nu este pe site dar probabil o să fie. JENANT.
   În aceeași ordine de idei mai sunt și alte exemple pe care le-am văzut în emisiune, dar cea mai mare problemă este de fapt că cei mai mulți sunt în școli și dau educație copiilor noștri în feluri numai de ei știute.
   Așa că dacă copilul vine acasă și vă spune că profesorul este nebun, credeți-l pentru că sunt mari șansele să aibă dreptate.

Pace

2 comentarii:

  1. exista 2 variante. fie acesti oameni nu sunt intrebati de nimeni de sanatate inainte sa intre in platou, fie sunt intrebati si raspunsurile lor reprezinta motivul pt care apar la tv

    RăspundețiȘtergere
  2. a doua variantă este cea pe care o cred eu

    RăspundețiȘtergere