marți, 22 februarie 2011

O plimbare liniștită spre somn

     Fiecare om trăiește o aventura a sa, însă toți trăim aventura vieții, unii cu daruri moștenite din moși strămoși, alții cu daruri din naștere.
     În prima categorie intră acei care moștenesc averi mari și primesc tot ceea ce-și doresc și chiar mai mult dar nu apreciază sau nu realizează că viața le-a oferit mai mult decât ar avea nevoie, iar în a doua categorie intră cei care nu au fost răsplătiți cu bani ci cu talent. Aceștia din urma îi vor privi mereu pe cei din prima categorie cu dispreț, ranchiuna și invidie deoarece ei cred că dacă li s-ar fi oferit șansa, ei ar fi știut ce să facă cu darurile materiale.
    Ceea ce nu înțelege nici unul dintre "exemplare" este că bucuria vine din lucrurile mărunte pe care le realizăm în viață și din lucrurile pentru care muncim din greu nu din cele  pe care le primim doar pentru a le folosi pentru ca mai apoi sa ne descotorosim fără remu?cări deoarece nu am suferit pentru a le dobândi.
   Într-un final puțini sunt cei care înțeleg că deși plina de evenimente mai mult sau mai puțin importante sau interesante, viața este doar o plimbare liniștită spre somn....

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu