vineri, 22 aprilie 2011

22.04.2011 - Ziua Pamântului sau Vinerea mare???

   Oare putem sa le sărbătorim amândouă, deși au o conotație diferita sunt din arii de acoperire diferite?
   De fapt nu prea e nimic de sărbătorit la nici una dintre ele.
   Ce sa sărbătorim de ziua Pământului??? Faptul ca oriunde întorci capul vezi numai gunoaie aruncate aleator? Ca cu fiecare zi pe care o petrecem pe Pământ scurtam viata lui cu 10 ani datorita poluări absolut inconștiente pe care o facem? Faptul ca suntem atât de puturoși încât decât sa mergem pe jos, sau cu bicicleta preferam orice alta soluție lipsita de efort dar poluanta?? Ca nu suntem în stare sa stingem lumina când ieșim din camera sau ca lăsam calculatoare pornite sa downloadam TOT și nu ne gândim ca nu ne mai ajunge timpul sa urmărim TOT? Ca consumam toate resursele care țin planeta legata și care o fac sa funcționeze corespunzător și ne miram de cataclisme gen Japonia? Aștept ziua în care o sa se răzbune pe noi și-o sa se scuture de Homo Sapiens.
   Iar în ceea ce privește partea religioasa a zilei,


         Astăzi este ziua în care Hristos a fost răstignit și a murit pe cruce pentru răscumpărarea neamului omenesc de sub jugul păcatului strămoșesc.


   Am scris atât de mare pentru ca, din păcate nu știu cât timp o sa se mai știe de către urmașii noștri. Eu le mai dau 2 generații după noi. Daca deja se întâmpla cazuri de genul acestanu m-ar mira ca peste 2 generații urmașii noștri sa sărbătorească ziua de azi cu un joint și cu o perfuzie de amfetamineM-as bucura dacă scrisul acesta mare pus pe acest site o sa-i întipărească cuiva pe retina semnificația acestei zile.
   Acum ar trebui sa spun ca maine sa fim mai buni cu noi înșine, cu semenii noștri și cu planeta care ne suporta prostiile de milioane de ani, dar nu spun asta ca e deja clișeu, ar fi bine ca atunci când facem ceva sa ne gândim pe cine ar putea afecta faptele noastre și sa ne punem în locul lor. Daca am putea suporta efectul atunci putem sa-i dam bătaie, dacă nu ar trebui sa regândim acțiunile noastre.
   Si cel mai important e sa ne păstram tradițiile pentru ca sunt cele mai de preț avuții ale unui popor, datorita faptului ca sunt identitatea lui. Fara ele suntem doar niște pioni.


Pace

6 comentarii:

  1. fara nici o urma de sarcasm, sunt total de acord cu tine. e o mare problema, lucrurile cu adevarat importante sunt perimate, sub ochii nostri, cu acceptul nostru

    RăspundețiȘtergere
  2. Religia a devenit o marfa care se vinde. Craciunul, Pastele sunt prilejuri pentru diferiti agenti econoici sa scoata produse specifice, de la jucarii, felicitari, iconite, la filme.
    Cum este conceputa de populatie, este o poveste lunga pe care voi incerca sa v-o spun, dar nu aici.

    RăspundețiȘtergere
  3. @raul - acceptul nostru este tacit pentru ca teoretic nu suntem de acord dar vedem ca e asa si ne complacem.

    RăspundețiȘtergere
  4. @liviu - It's all about money, exact cum zicea cântecul.

    RăspundețiȘtergere
  5. Paşte fericit ţie şi celor dragi ţie !

    RăspundețiȘtergere
  6. @Sorin - Multumesc Sorin si tie la fel.

    RăspundețiȘtergere