sâmbătă, 26 martie 2011

Diferență dintre Paște și Crăciun

   Acum că mai avem mai puțin de-o lună până la Paște vreau să vă arăt ceva ce m-a frapat:



 Si varianta de iarna a intrebari:

   Aștept păreri....

Pace

7 comentarii:

  1. probabil nu toti sunt asa, la fel cum probabil nu pe toti i-au gasit. unii erau la biserica, altii la bufet...
    oricum e jalnic...

    RăspundețiȘtergere
  2. Din pacate toți cei care răspund la întrebarea Mergeți la Biserică cu da cum o fac de musai și habar n-au despre ce-i vorba în propoziție. Patetic

    RăspundețiȘtergere
  3. Acest proces anormal tinde sa se normalizeze. Daca puneti intrebarea unui copil sau adult in Franta ce este Pastele, nu doar ca nu stie absolut nimic despre caracterul lui religios, ci iti va raspunde inocent ca-i "iepurasul". Despre Craciun, ca-i treaba cu cadoul. Lipsa de cultura religioasa, venita dinspre perversa idee a libertatii de a spune ca "religia e o problema de ordin privat" genereaza aceasta stare.

    RăspundețiȘtergere
  4. @dr Mihai Mitra: nu stiu daca e corect sa catalogam semnificatia Pastelui si a Craciunului ca si cultura religioasa. cred ca mai degraba tine de normalitate, de educatie primara.
    cunosc atitudinea francezilor in fata sarbatorilor. intr-adevar nu le consuma ca si noi, dar stiu ce reprezinta. irlandezii de ex, de Craciun, impodobesc iepurasi sau alte animale. dar cel putin nu se tin sfinti si recunosc ca nu merg in fiecare duminica la biserica.

    RăspundețiȘtergere
  5. Moaaama !!! fratilor e strigator la cer . Oameni batrani nu stiu semnificatia sarbatorile principale ce caracterizeaza ortodixia.Asta tine oare de cultura ?? O fi cultura 0 ,o fi dezinteres , o fi spiritul de turma ,greu de zis in cazul asta . De tot plansul !!

    RăspundețiȘtergere
  6. @Dr, Mihai Mitra - din fericire sau din păcate, depinde cum vreți s-o luați, aici sunt oameni care poate pe vremea răposatului mergeau pe ascuns la Biserică, dar se pare că o făceau doar pentru că era ceva interzis nu pentru că simțeau asta. Și ca un al doilea răspuns, la noi copiii știu ce înseamnă.

    @raul rual - Părerea mea că nu prea ține de educația primară ci mai mult de cultura religioasă, indiferent de religie, pentru că, și-acum o să te citez, nu cred că un părinte care-și ține copilul desculț iarna nu își informează copilul despre semnificația sărbătorilor.(http://raulghiran.blogspot.com/2011/03/rezista-si-taci.html#comments).

    @Sorin - de acord. E strigător la cer. Nu ține de cultură, concluzi este cp ține de spiritul de turmă.

    Concluzia mea este că cultura religioasă nu ține de credință ci de propria curiozitate și cultură generală. Cunosc foarte mulți atei care știu ce semnifică sărbătorile din punct de vedere religios. Dacă membrii unei familii care se laudă că merg regulat la biserică nu știu semnificația sărbătorii e clar ipocrizie și spirit de turmă.

    RăspundețiȘtergere
  7. Foarte misto. N-ai cum sa nu stii: de Paste se zice "Hristos a inviat!" iar de Craciun vezi pe toate drumurile bibelouri cu nasterea lui Isus in paie. Iar eu sunt atee.

    RăspundețiȘtergere