Am ajuns ușor la casa memorială, este foarte bine semnalizată. Căsuța este extraordinar de frumos menținută, cu toate acareturile care erau la momentul respectiv în casă, până și o pisică s-a apropiat de noi, una mică și albă, de parcă era din poveștile lui Creangă.
Sunt convins că este modificată puțin de la momentul în care Nică a lui Ștefan a Petrei făcea năzbâtii pe acolo, dar este păstrat aspectul inițial al casei, sau cel puțin așa cred că sincer nu am văzut forma inițială a ei deși m-a chemat Nică de câteva ori la el dar nu m-a lăsat mama să mă duc, pentru că era prăpădit.
Casa nu este o realizare arhitectonică de excepție, dar merită văzută pentru că este un colț de istorie a literaturii române.
Împrejurimile casei sunt păstrate la fel de rustic, până și gardul care împrejmuiește curtea este făcut din nuiele.
Lângă casa memorială este Parcul tematic Ion Creangă care prezintă prin câte o imagine statică câteva din personajele scriitorului, iar în loc de muzică ambientală, în parc răsună poveștile lui.
Ca o concluzie, vizitarea celor 2 locuri costă foarte puțin (1 leu biletul în parc și 3 lei biletul la casa memorială) dar, cel puțin când am fost noi, nu era aproape nimeni.
superb!
RăspundețiȘtergerenu am ajuns in partea aceea a Moldovei...
RăspundețiȘtergerece bine ca ai regasit dincolo de constructia in sine atmosfera aceea de demult...asta este tot ce conteaza...
@liviuberdilă - mă bucur că-ți place
RăspundețiȘtergere@pandhora - crede-mă, merită să ajungi acolo, pentgru locuri pentru oameni și pentru peisaje. Minunat.
RăspundețiȘtergereDar nu sunt fotografii ale locului, mai aproape de vremurile alea? Un fel de atunci/acum? Nu au expus nimic?
RăspundețiȘtergere@Cleo - din păcate nu sunt nici un fel de poze vechi cu locurile. Sunt doar poze cu familia lui.
RăspundețiȘtergere