vineri, 15 iulie 2011

Delegatie

   Ca să motivez oarecum și lipsa parțială de pe blog miercuri și joi, vreau să vă spun că am fost plecat la Cluj, într-o scurtă delegație împreună cu doi colegi bucureșteni, pentru a verifica stadiul unui proiect în care suntem implicați. După ce ne-am terminat treaba și cei doi colegi s-au cazat (eu n-am avut cazare pentru că am fost acasă cu ocazia aceasta) am zis să mergem undeva să introducem ceva în stomac prima dată, după care ei se execute niște beri.

   Mi-au spus că au mai fost în Cluj și că atunci când au mai fost au fost la Vikingi și că se mergem acolo. EU am fost încăpățânat și-am zis că știu un loc mai bun și să aibă încredere în mine, așa că i-am dus la Valahia, unul dintre cele mai bune restaurante din Cluj, dacă nu chiar cel mai bun.
   După ce am mâncat și-am discutat puțin probleme existențiale ale omenirii, am plecat spre Fabrica de Bere Ursus, adică noul restaurant deschis pe locul fostei fabrici. Am luat decizia de a merge acolo pentru că eu n-am fost de când s-a deschis și ei au vrut să bea bere nefiltrată.
   Am ajuns acolo, ei au început cu bere, eu c-o limonadă până pe la 19:30 când am avut un drum de făcut, după care m-am întors cu sete de alcool. O chem pe fetița care se ocupa de noi și-o rog să-mi aducă un meniu. După 5 minute aproximativ (terasa era plină ochi) vine cu un meniu, și-o întreb:
   - Ce cocktail-uri cu alcool ai?
   - Păi foarte multe...
   - Ok. Adu-mi tequila sunrise.
   - Imediat, zice fata și-mi ia meniul și pleacă.
   După vreo 10 minute vine și-mi zice:
   - Știți, de fapt nu avem Tequila Sunrise, dar v-am spus din greșeală pentru că eu mai lucrez într-un loc și acolo este.
   - Ok, dar adu-mi meniul să caut altceva.
   După alte 10 minute vine cu meniul, o rog să stea acolo să mă uit și după ce verific meniul îi spun:
   - Adu-mi te rog o Pinna Colada.
   - Ok, zice ea și pleacă.
   După 15 minute vine și-mi zice:
   - Nu putem face Pinna Colada pentru că nu avem sirop de nucă de cocos.
   - Ok, dar ce aveți?
   - Păi sunt multe...
   - Păi așa mi-ai spus și data trecută, și-am încercat să comand două și nu este nici unul. Ok adu-mi-l celălalt (pentru că erau doar 3 în meniu, alea multe), dar prima dată spune-mi e carbogazos? (ca să înțelegeți de ce am pus întrebarea și ca să nu credeți că sunt megafițos pentru că n-am băut bere, trebuie să vă spun că datorită unei intervenții chirurgicale suferite nu am voie să beau nimic carbogazos)
   - Nu.
   Și după vreo 25 de minute(fără exagerare), vine cu un Cuba Libre, care e Rom cu Cola. Mi-a venit să-mi smulg părul din cap. Mi-am comandat un whisky dublu cu gheață că n-am mai vrut să risc și-o apă plată că mi-era o sete... Mi-a adus Whisky și după vreo oră când a mai trecut pe la masă i-am mai cerut o dată apă și și-a amintit de mine și mi-a ceru scuze că a uitat.
   Cam atât cu experiența mea cu Ursus, una dealtfel foarte neplăcută și sincer stau acum să mă gândesc de ce am fost așa calm? Poate pentru că nu băusem încă nimic.
sursa foto





















Pace

18 comentarii:

  1. n-am sa inteleg niciodata, daca esti scurt de minte de ce nu folosesti un carnetel? Ca eu asa fac, notez.
    Eu m-as fi enervat, nimic nu ma scoate din minti decat asteptarea in zadar. Pot sa inteleg ca sunt multi, ca e aglomerat, dar adu-mi ce am cerut, daca se poate in aceeasi zi. :)

    RăspundețiȘtergere
  2. @Cleo - Nu inteleg nici macar eu de unde am avut atata rabdare, dar am avut. Ma felicit pentru treaba asta, am crescut in ochii mei. :)

    RăspundețiȘtergere
  3. cred ca trebuia sa mergi la celalat local unde servea ea :); uneori cred ca trebuie sa-i zguduim mai bine pt ca data viitoare sa scada sansele sa se intample la fel

    RăspundețiȘtergere
  4. Pfff, se poate intampla asa ceva in Cluj?
    Ca sa parafrazez comentariul tau de mai sus, am crescut si eu in ochii mei, de sudista ce sunt cu complexe fata de ardeleni. :)

    Dar sunt curioasa :
    cum adica pe locul FOSTEI fabrici Ursus?
    Doar se mai fabrica Ursus la voi, nu?
    Si cam in ce cartier era asta?

    RăspundețiȘtergere
  5. @sophie - în aceeași seară, dacă se poate numi ora 2-3 seară, am trecut pe lângă celălalt loc în care muncea ea, adică Fabrica de Bere Ursus de pe Eroilor și mi-am promis că data viitoare când sunt în Cluj trec pe-acolo și dacă e aceeași ospătăriță o să=i cer tequila sunrise să văd ce și cum zice.

    RăspundețiȘtergere
  6. @mihaeladm - Diferențele au dispărut de mult pentru că nu există pădure fără uscăciuni.

    Cât despre curiozitatea ta în legătură cu fabrica Ursus vreau să știi că fabrica de bere Ursus care era vis-a-vis de Agronomie pe strada Câmpului, cum mergi din centru spre Mănăștur s-a desființat și au făcut pe fostul loc al fabricii terasa aceasta pe care o vezi în pozele de mai sus. E de fapt terasă + interior(mult prea glossy pentru gustul meu, foarte urât față de restaurantul de la fabrica de bere din Timișoara) și din fabrică a rămas o singură linie de producție pentru bere nefiltrată destinată eclusiv consumului din local. Mai nou berea Ursus se face prin Craiova dacă nu mă înșel. A mai murit un mit.

    RăspundețiȘtergere
  7. Eu cred că ți-ai pus răbdarea la
    încercare și ai văzut că se poate,dar
    nu merită să mai încerci și altă dată..
    mai sunt și alte localuri!
    Îți doresc un weekend excelent!

    RăspundețiȘtergere
  8. Ma tu esti rabdator din cale-afara, eu nu rezist la chestii de genul astora, crede-ma ca-n ora aia m-ar fi servit de 10 ori sau deloc :))

    RăspundețiȘtergere
  9. @ELENA - Am zis că să rămân că eram cu băieții care sacrificaseră deja niște beri și era oarecum bine pentru că berea o aducea relativ repede. Data viitoare schimbam fără discuție

    RăspundețiȘtergere
  10. @teonegura - de obicei nu prea-s dar nu stiu de ce am fost atâta de răbdător atunci. Dar nu-mi pare rău

    RăspundețiȘtergere
  11. erai calm pentru ca erai acasa :))
    la noi inca nu este clara ideea ca ei sunt acolo sa ne serveasca pe noi si nu ca noi sa-i deranjam pe ei...

    RăspundețiȘtergere
  12. Aaa, chiar: ti-ai amintit ca esti ardelean :)) Si-ai luat-o molcom :P

    RăspundețiȘtergere
  13. @Pandhora - ma cam gândesc și eu ca acesta ar fi motivul, mai degrabă sunt sigur. Cat despre partea cu deranjatul unii se uita la tine de parca ai bea pe banii lor.

    RăspundețiȘtergere
  14. @Teo - :)). Corect. asta-i cel mai bun motiv. Nu m-am gandit la asta.

    RăspundețiȘtergere
  15. Cica normele EU spun ca fabrica trebuia relocata , astfel, ea nu mai are ce cauta in oras, trebuia sa se mute undeva la periferie.
    Or fi profitat adminii sa gaseasca ceva mai ieftin si sa plateasca mai putine taxe- normal in vremuri de.....restriste :)

    RăspundețiȘtergere
  16. @Hapi2233 - e adevărat, dar ei știau acest luvru din 2007, Eu cred că e destul timp să te gândești ce și cum. oricum e mai ușor să ți-o facă o firmă externă. Nu mai ai bătaie de cap cu angajații cu dări cu nimic. Plătești, primești

    RăspundețiȘtergere
  17. probabil ca asa au si gandit.....dar nu au vrut sa anunte din....lipsa de curaj?
    La Taverna ati fost serviti asa frumos sau aia e pe alta strada?

    RăspundețiȘtergere
  18. @hapi2233 - foarte probabil să ai dreptate. Nu știu la ce tavernă te referi. Chiar la fabrica de bere am fost serviți așa.

    RăspundețiȘtergere