duminică, 10 iulie 2011

Recomandarea de duminică - Castelul Bran

   Probabil nu toți ați vizitat castelul, dar sunt convins că nu este cineva care să nu fi auzit de legenda lui Dracula. Toată povestea a început “din cauza” unui anume Bram Stoker, care a scris o poveste bazată pe viața lui Vlad Țepeș, acesta din urmă fiind cunoscut ca unul din cei mai crânceni dușmani ai turcilor, și bineînțeles  prin tragerea în țeapă a tuturor celor care erau considerați inamici. Istoricii l-au poreclit Vlad Țepeș, dar denumirea de Contele Dracula vine din faptul că obișnuia să se semneze cu numele tatălui său, Dracul.

  Înainte de a vizita castelul, întotdeauna mi-am închipuit că legenda este reală și că acolo voi vedea ceva super înfricoșător sau cel puțin mă așteptam la cu totul și cu totul altceva. Asta nu înseamnă că nu merită văzut sau că este mai puțin fascinant, doar că probabil văzând prea multe filme am început să cred în Contele Dracula. Real sau nu, consider că datorită acestui conte “sugător”  de sânge suntem cunoscuți în toată lumea, deși am auzit la un moment dat pe cineva zicând că a auzit de Transilvania și de Dracula dar nu știa că e în România, sau mai exact, nu a auzit de Romania.
   Revenind la castel, consider ca merită văzut pentru că este un colț de istorie cu o arhitectură impresionantă pe care nu îl putem cunoaște din povesti ci numai dacă facem efortul de a privi pereții și obiectele care au supraviețuit luptei cu timpul și care dacă ar putea vorbi ar avea de spus povești nemaiauzite, sunt sigur de asta 
   Eu am fost plăcut impresionat de Castelul lui Dracula chiar dacă nu m-a așteptat după colț un vampir care să-mi găurească gâtul. Cred că trebuie să apreciem moștenirea pe care ne-au lăsat-o strămoșii noștri chiar dacă unele legende vor rămâne… legende.


P.S.: Pentru a vă putea bucura în totalitate de frumusețea și măreția acestui loc ar fi bine să nu suferiți de o toxiinfecție alimentară în același timp. Deci aveți grijă unde și ce mâncați.:).


Pace

11 comentarii:

  1. sunt ceva ani de cand l-am vizitat...m-a impresionat grosimea zidurilor...totul parea sapat in timp mai mult decat in stanca...

    RăspundețiȘtergere
  2. O sa-l trec in lista mea de vazut. Pacat ca nu se profita de faza cu dracula.

    RăspundețiȘtergere
  3. Zodrac, nu poti sa iti imaginezi cat de sincronizat ai fost cu lista mea de vacanta.
    Intocmita saptamana trecuta si pe care figureaza multe. Pentru urmatoarele veri insumate.
    Insa printre ele e si Bran-ul, cred ca pe el il pot bifa anul asta.
    V-ati cazat in localitate?, daca nu sunt indiscreta.

    RăspundețiȘtergere
  4. @Mihaeladm- Am ajuns destul de târziu în zona și ne-am cazat în Râșnov, la o pensiune, iar a doua zi am pornit spre castel.
    Din câte îmi amintesc ai unde sa te cazezi și în localitate, dar precum spuneam dacă suferi de o toxiinfecție alimentara nu mai acorzi atenția necesara la ceea ce se întâmplă în jurul tău.

    Vacanta plăcuta!

    RăspundețiȘtergere
  5. Eu cu toxinfectiile nu prea am probleme pentru simplul fapt ca ... nu prea mananc. :)
    Mai degraba la mine e riscul de inanitie.
    Cam pe la ce preturi ati gasit cazari?, ca banuiesc ca nu difera mult Rasnov de Bran.

    Am uitat mai devreme sa-ti spun :
    foarte frumoase cele doua fotografii din serie care contin ferestrele acelea micute. Filtreaza lumina de parca esti intr-o poveste medievala, n-am mai vazut nicaieri asa ceva.
    Si banuiesc ca nu ati umblat voi pe la fotografii. :)

    RăspundețiȘtergere
  6. @Mihaeladm - In Rasnov am platit 80 de lei pe noapte pentru o camera double ce nu mai tin minte e daca avea inclus mic dejun, pentru ca am plecat destul de devreme in cautarea unei farmacii.

    Ai dreptate cu pozele, daca nu ziceai tu, nu cred ca observam.
    Nu, nu am umblat la fotografii:)

    RăspundețiȘtergere
  7. Vai de mine! Daca ati ajuns pana la farmacie inseamna ca a fost intr-adevar de rau.
    O sa fim si noi cu bagare de seama.
    Multumesc pentru informatii, de 80 de roni camera vroiam sa aud. :) Ca atat mi-am programat si eu.

    RăspundețiȘtergere
  8. @Mihaeladm - Mai rau am patit-o cu farmacia dar asta e o alta poveste.

    Ma bucur ca ti-am putut fi de folos.

    RăspundețiȘtergere
  9. ?! Am crezut ca numai eu pot pati mai rau dupa ce iau medicamentele date de medicul dupa Salvare.
    Acum ma amuz, dar atunci ma speriasem rau.

    Sper sa revin cu un comentariu cat de curand despre impresiile noastra de prin zona.

    RăspundețiȘtergere
  10. @mihaeladm - Hmmm... Se pare ca au mai patit-o si altii, la tine a fost mai rau ca era doctor eu ma consolez cu faptul ca era o simpla farmacista:)

    Chiar te rog sa ne impartasesti impresiile voastre despre aceea zona.

    RăspundețiȘtergere